WEDSTRIJDVERSLAGEN & MEER

RKVVL/Polaris JO17-3 - IBC'03 JO17

Vandaag de inhaalwedstrijd in de 3e ronde van de beker tegen en bij RKVVL/Polaris.
De eerste wedstrijd na de winterstop voor onze mannen van de JO17. Meestal hebben ze problemen met opstarten na zo'n lange periode van rust.
Helaas waren er 3 ploeggenoten die besloten hadden om halverwege het seizoen te stoppen. Met 1 afmelding zaten we dus met een licht personeelstekort. Gelukkig hadden we Loek bereidt gevonden om dit op te vullen. Loek bedankt, Top!
We hadden pas enkele keren getraind, waarvan 1 training in de zaal een ware Kick-Box Training.
Maar gelukkig werd snel duidelijk dat de tegenstander niet echt veel meer had gedaan tijdens en na de feestdagen.
Het werd een gelijk opgaande spannende wedstrijd die heel leuk was voor zowel voetballers als publiek. Een lekker begin van de tweede helft van de competitie.
In begin was het nog erg aftasten hoe het spelletje ook weer gespeeld moest worden. Communicatie was niet gelijk top. Dit resulteerde dan ook in een achterstand 0-1. Onze mannen moesten dus in de achtervolging als ze een vervolg aan het bekeravontuur wilden geven. En gelukkig deden ze dit ook. Mouwen werden opgestroopt en puntjes werden op de i gezet. Luc mocht een vrije trap nemen en vond de vrijstaande Rene in de 16. Gelukkig heeft Rene het scoren niet verleerd 1-1.
Dan eigenlijk vlak erna komt Luuk alleen voor de keeper, zijn schot wordt gesmoord door de keeper en Rene is er als de kippen bij 1-2.
De tegenstander is zeker niet zwakker en ook absoluut niet onder de indruk dus zijn doen snel iets terug, een afstandsschot valt zomaar binnen 2-2.
En weer moeten we aan de bak. De puf lijkt er een beetje uit zo vlak voor rust, maar toch is het wederom Rene die het op zijn heupen krijgt en met een prachtig afstandsschot de ruststand bepaald en zijn Hattrick volmaakt 2-3.
Na de rust lijkt het aan beide zijde een beetje op. De conditie begint natuurlijk nu een beetje mee te spelen. Wij hebben veel bal bezit, maar tot echte kansen leidt dit helaas niet.
De tegenstander loert op de counter en komt er met een paar snelle spitsen vaak goed uit, alleen zijn ze, gelukkig voor ons, nogal slordig in de afwerking. Op een keer na, wederom een snelle uitbraak die leidt tot de gelijkmaker 3-3.
We blijven veel balbezit hebben en het lijkt er toch echt op dat we sterker zijn, maar langzaam kruipt het naar het einde en ziet het er naar uit dat penalty's de uitkomst zullen gaan brengen.
Alles en iedereen wordt nog eens flink opgepept voor de laatste 5 minuten. En ja hoor uiteindelijk lukt het toch. VVL neemt iets meer risico waardoor er wat ruimte komt voor ons. Luuk bezorgt de bal met een fraai lobje achter de verdediging, waar wie anders dan Rene al staat te loeren. Met zijn 4e van de dag bezorgt hij ons de toch verdiende overwinning. Eindstand 3-4 en op naar de 4e ronde van de beker. Proficiat Mannuh!!!! Leuke pot. ... See MoreSee Less

View on Facebook

JO17 "special training" @Sportschool Fightclub Zwakhoven

Vandaag hebben onze kanjers van de J017 karakter getoont. Bijna met de gehele selectie op onze keeper na (schoolverplichtingen in het buitenland) zijn we op bezoek geweest bij Sportschool fightclub Swakhoven. Hij heeft onze spelers een pittige workshop gegeven op kickboks level.
Hier kwamen discipline, mentaliteit en vooral doorzettingsvermogen bij kijken.

We mogen wel stellen, dat deze jongens zeer zeker hun karakter hebben getoond en met vlag en wimpel zijn geslaagd om 1,5 uur intensief bezig te zijn geweest. Met deze instelling kunnen we zeer zeker nog eens voor een verassing gaan zorgen in deze keer toch een zware competitie. ... See MoreSee Less

View on Facebook

JO11 Wintertoernooi VV Bunde

Vandaag als warming-up op het nieuwe seizoen stond het wintertoernooi van Bunde op het programma. Gezien de grote van de selectie van de JO11 en met hulp van Danique en de JO09 spelers Raf, Tycho en Lars hadden we er voor gekozen om 2 teams in te schrijven. 1 team bij de hogere teams en 1 team bij de lagere teams.

Het JO11 hoger team ondervond vandaag dat een winterstop niet heel goed voor de conditie is😃. Een aantal spelers kwam lucht te kort. Daarnaast waren de tegenstanders ook net een maatje te groot. Op de laatste wedstrijd na konden ze aardig partij geven. In de laatste wedstrijd lieten de spelers op het laatst de kopjes hangen. Desondanks was het een leerzaam en leuk toernooi. Een goede warming-up voor het nieuwe seizoen.

Het JO11 lager team speelde bovenverwachting. Ondanks de grote leeftijdsverschillen van de mee uithelpende spelers van de JO09 (en een 2de toernooi op dezelfde dag) speelde deze een zeer goed toernooi. Mede daardoor werd er gewonnen, met 1-0 verloren van toernooiwinnaar Heer (en ook hier was kans op meer..) en een 3-3 gelijkspel. Uiteindelijk met als resultaat de 2de plek!

De spelers hebben weer lekker kunnen ballen. Nog een paar keer goed trainen en op naar het nieuwe seizoen💪 ... See MoreSee Less

View on Facebook

JO08 en JO09 Wintertoernooi VV Bunde

Als warming-up voor het nieuwe seizoen hadden we de jeugdteams JO09 en JO08 ingeschreven voor het wintertoernooi van onze buren uit Bunde.

De JO09 mochten meespelen in het hogere toernooi en de JO08 in het lagere toernooi. Voor beide teams een mooie opwarming op het nieuwe seizoen. De JO09 speelde zeer verdienstelijk. In alle partijen hadden ze kansen. Met 3 kleine nederlagen en 1 overwinning werd dit team uiteindelijk 4de. De JO08 deed het nog een stukje beter. Ondanks dat ze tegen JO09 teams speelde wisten toch 2 overwinningen te behalen en slechts 1 nederlaag met als uiteindelijk resultaat een knappe 2de plek en een mooie beker mee naar huis.

Complimenten aan Bunde voor de goede organisatie. Het toernooi was erg leuk, de kantine was uiteraard weer top Peter Koevoets👍 en bovenal de kinderen hebben genoten. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ibc'03 rkvcl jeugdafdeling heeft de omslagfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ibc'03 rkvcl jeugdafdeling heeft zijn/haar profielfoto bijgewerkt. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Zaaltraining JO08-09-11-13 op donderdag 18 januari

Na de winterstop mochten onze heren en dames eindelijk weer eens achter een bal aan rennen. Met dank aan kapsalon New looking uit Itteren mochten we net als afgelopen jaar gebruik maken van de zaal in Borgharen.

De spelers hebben er weer van genoten. Ze zullen goed slapen vanacht😃.

Ps de indelingen van de JO11 en hoger staan op voetbal.nl. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Fijne kerstdagen en een sportief, gelukkig en bovenal gezond 2018! ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC'03/RKVCL JO11-1 - Scharn JO11-4 6-4

Vandaag de laatste competitiewedstrijd van de najaarsreeks voor de JO11.
Er stond een kraker op het programma, de nr.1 en nr.2 van de competitie moesten het tegen elkaar opnemen.
Voor beide ploegen stond er nog wel wat op het spel, wij konden als nr.1 zonder puntverlies afsluiten en Scharn kon bij winst en nog een eventuele inhaalwedstrijd voor de boeg nog op gelijke hoogte met ons komen.
Er ontspon zich vandaag een boeiend voetbalgevecht tussen 2 gelijkwaardige ploegen. Het was vanaf minuut 1 t/m de laatste minuut een spannend schouwspel waarbij de toeschouwers zich geen moment hebben verveeld.
In de 1e helft had Scharn het betere van het spel, dit kwam mede doordat onze spelers niet goed in hun positie speelden en soms met teveel spelers voor de bal waren zodat bij balverlies Scharn heel gevaarlijk kon worden.
Bij de rust was de stand 1-2 in het voordeel van de gasten.
Na wat corrigerende woorden in de rust werden na rust de posities in het veld beter ingevuld waardoor we voetballend beter in de wedstrijd kwamen.
De 2e helft hadden wij het betere van het spel, maar het bleef oppassen want de counters van Scharn bleven gevaarlijk.
Nadat wij langszij waren gekomen namen wij ook steeds een voorsprong maar Scharn gaf niet op een kwam steeds weer terug in de wedstrijd zodat er 5 minuten voor tijd een tussenstand op het bord stond van 4-4.
Het leek erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen maar in de laatste 5 minuten trok de JO11 middels 2 doelpunten de overwinning toch naar zich toe.
Eindstand 6-4
Doelpuntenmakers: Raoul 3x, Dani 1x , Amine 1x , Mika

Complimenten aan team voor het vertoonde spel met de daarbijbehorende inzet in deze voetbalthriller.

Echter toch een klein smetje op deze leuke wedstrijd wat ik toch wilde vermelden.
De begeleiding van Scharn toonde na afloop van de wedstrijd hun ongenoegen over het 5e doelpunt van ons waarbij naar hun mening een onterechte vrije schop werd toegekend en waaruit vervolgens door ons werd gescoord.
Dit ongenoegen toonde ze door de spelers meteen van het veld te halen zodat de gebruikelijke strafschoppen niet konden worden genomen en elkaars handjes niet werden geschut.
Hierdoor ontstonden ook woordenwisselingen over en weer tussen beide clubs waarbij uiteindelijk niemand gebaat is en zeker de voetballertjes niet waar het eigenlijk allemaal om draait.
Ik kan niet anders zeggen dan, Jammer. ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC'03/RKVCL JO08/1 - Leonidas Wolder JO08/1 22-0

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Leonidas. De heren en dame van de JO08 hadden er vandaag zin in. De teleurstelling de vorige week was groot toen er werd medegedeeld dat de wedstrijd niet door ging. Op de training haalde een aantal spelers die nog aan. Een signaal hoe graag ze willen voetballen. Dat was vandaag ook weer duidelijk. Vanaf moment 1 was er 1 team dat het spel bepaalde. Het was een waar doelpuntenfestijn. Op het laatst was Dani bereid mee te doen bij Leonidas en dat maakte het iets gelijkwaardiger. Iedereen behalve Delano wist vandaag te scoren. Sem Sporken naar liefst 8 keer!! Delano zorgde er vandaag met een aantal mooie reddingen voor om dat te doen wat een doelverdediger moet doen. Doelpunten voorkomen. Leuk om te zien hoe Delano zich het afgelopen seizoen heeft ontwikkeld. Van spits tot doelman. Ook mooi om te zien hoe ieder zijn eigen ontwikkeling doormaakt. Iets waar wij als coaches erg trots op zijn. Indicatief is de trainingsopkomst. Het hoogste opkomstpercentage van alle teams. Een signaal dat alle spelers het leuk vinden. De basis van alles. Kers op de taart vandaag was het doelpunt van Myka. Haar eerste doelpunt in de competitie. Ze verdienen allemaal een pluim. Ga zo door mannen en dame dan gaan jullie en wij nog een hoop plezier beleven.

Heel fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!!!

Doelpunten: Sem Sporken 8!!!, Gio 2, Romain 3, Dani 4, Myka 1, Diego 3, +1 doelpunt waarbij of Gio of Sem de doelpuntenmakers is. Dat wisten ze niet😃 ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC’03/RKVCL JO13-1 - DVO JO13-4G. 10-0. Kampioene!!!

Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie thuis in itteren tegen DVO uit Sittard. Bij winst waren we kampioen. Dit is ook duidelijk vertelt voor de wedstrijd aan de heren en dames. Dat was ook te zien op het veld. Zeer gretig en met enkele mooie aanvallen werd DVO teruggedrongen op eigen helft. Na 10 minuten spelen stond het al 5-0 in ons voordeel.
Wel hebben we ontzettend veel kansen laten liggen, ook door een goede keeper aan de zijde van DVO. Voor rust scoren we nog 2 maal en zodoende staat halverwege 7-0 op het scorebord.

In de rust hebben we afgesproken dat we in de 2e helft enkele aanpassingen in het elftal zouden doen.
Zo ging Collin wat verder vooruit spelen en achterin speelden we met 3 verdedigers. Reno ging ook verder voorin spelen en Kaj ging naar de mid-mid positie.

De 2e helft moesten we nog wennen aan de nieuwe posities maar toch kregen we ook nu weer vele kansen. Wederom stond vaak de keeper van DVO aan het eind van onze aanvallen. Toch scoorden we nog 3 maal de 2e helft en zodoende konden we een feestje vieren. Eindstand 10-0. KAMPIOEN!!!

Mannen en dames hartelijk gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Het was een seizoen met enkele ups en downs, wennen aan elkaar, eerste keer groot veld maar uiteindelijk hebben we toch een mooi seizoen gehad met als resultaat het kampioenschap. Na de winterstop zullen we waarschijnlijk iets hoger worden ingedeeld en staan ons weer nieuwe uitdagingen te wachten.

Voor nu alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst en tot ziens na de winterstop...

Doelpuntenmakers: Milan 2x, Danique 2x, Igor 2x, Reno 1x, Enzo 1x, Maurice 1x en Delano 1x ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC’03/RKVCL JO13-1 - Caesar JO13-3 6-0

Op deze zeer koude zaterdagochtend mocht de JO13 aantreden in Itteren tegen Caesar JO13-3. Aangezien er 3 afmeldingen waren, werden we uitgeholpen in de defensie door Cedric van de JO11, waarvoor dank.

Op het laatste moment, kon Milan toch nog meedoen en dus werd hij onze keeper vandaag, want Beau was ziek.

De wedstrijd begon eigenlijk zoals verwacht, de JO13 vol op de aanval en Caesar werd terug op eigen helft gedrukt. Helaas konden we dat nog niet uitdrukken in doelpunten, en het duurde ook lang voordat deze vielen. Totdat Danique het wel welletjes vond geweest en na een scrimmage voor het doel de 1-0 scoorde. Eindelijk.

Nu waren we los en nog voor rust, scoorde we 2 x, waaronder een mooi afstandsschot van Cedric op 20 meter voor het doel, waardoor we gingen rusten met een 3-0 voorsprong.

In de rust verteld, dat we best goed speelden, alleen heel veel kansen nodig hadden om een doelpunt te maken.
We moesten meer proberen om van afstand te schieten, Cedric had het voorbeeld immers al gegeven.

In de 2e helft hebben we dat ook geprobeerd, alleen bleef een monsterscore uit. Wel scoorden we nog 3 maal, waardoor de stand op 6-0 bleef steken.

Cedric speelde voor de eerste keer op een groot veld en deed dat zeer verdienstelijk, rustig aan de bal en een mooi doelpunt, klasse.
Bij deze dus ook man of the match.

Beau wensen we beterschap en hopelijk zijn we er volgende week, bij de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie, allemaal weer bij. Winst betekent namelijk het kampioenschap.

Doelpuntenmakers: Danique 3x, Cedric 1x, Igor 1x, Enzo 1x ... See MoreSee Less

View on Facebook

Daalhof JO09/2 - IBC'03/RKVCL 2-1

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Daalhof. Een team dat gedurende het seizoen is overgeplaatst vanuit de 3de klasse in onze klasse. Zouden wij onze ongeslagen status in de competitie kunnen vasthouden??? Een gelijk spel zou voldoende zijn geweest voor een kampioenschap. Bij navraag bij Daalhof bleek dat ook Daalhof nog ongeslagen was. Een ware kampioenswedstrijd op de laatste dag van de competitie. De KNVB weet het wel goed te plannen.

De mannen en dame waren wat gespannen voor de wedstrijd. Maar na een goede warming-up en wat schieten op goal viel de spanning er af en waren ze er klaar voor. En hoe!! Wat een begin van de wedstrijd. Daalhof kwam er niet aan te pas de eerste 10min. De bal ging van speler naar speler en er waren een aantal mooie kans. Lars wist er 1 van te benutten. Verdiend 0-1. Er zat meer in het vat maar helaas ontbrak het net aan dat laatste tikje of wist de doelman van Daalhof te redden. Daalhof kwam hierna ook iets meer aan spelen toe en de wedstrijd werd iets gelijkwaardiger. Uit een doelschop van Luca wist een speler direct de bal terug te schieten in de rechterbovenhoek van onze goal. Helaas 1-1. Na nog een aantal kansjes voor ons kreeg ook Daalhof nog een flinke kans. Luca wist gelukkig net de hand achter de bal te krijgen zodat deze de doellijn net niet passeerde. Rust. 1-1

Het was spannend maar wij hadden echt het betere van het spel. In de rust dan ook alleen benadrukt dat we vooral zo door moesten blijven gaan. Raf was wederom bereid de tweede helft te keepen.

In de tweede helft speelde we nog beter. Daalhof kwam de eerste 10min niet over de middellijn. We kregen zat op kansen maar ook nu weer telkens net niet. Een inschop van Daalhof vanaf de middenlijn werd direct op goal geschoten. Door een misverstand liet Raf de bal helaas het doel in gaan waarbij hij de bal wel nog aanraakte. 1-2. Nog geen paniek aan onze kant. Als we zo zouden blijven spelen kwam die aansluiting er vast nog. Helaas had de keeper van Daalhof een superdag en kregen we ons goede spel niet beloond met een doelpunt. Op 1 diepe bal van Daalhof na die Raf door goed uitkomen wist te pareren had Daalhof verder weinig in te brengen. Ondanks het behoorlijke overwicht bleef het bij 1-2 waardoor Daalhof een feestje kon vieren.

Zo zie je maar. Speel je misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen dan kun je toch verliezen. Ook dat is voetbal en dat maakt het spelletje misschien juist wel zo mooi. We kunnen alleen maar terugkijken op een super seizoen waarbij iedereen enorme stappen heeft gemaakt. Hopelijk mogen we volgend seizoen meer van dit soort wedstrijden spelen. Daar kunnen ze alleen maar beter van worden. De coaches zijn in ieder geval super trots op deze groep en hebben alweer zin in het volgende seizoen.

Doelpunt: Lars ... See MoreSee Less

View on Facebook