WEDSTRIJDVERSLAGEN & MEER

EHC JO11-1 - IBC'03/RKVCL JO11-1 1-0

Vandaag de uitwedstrijd naar EHC in Hoensbroek.
Een club met een grote naam in het amateurvoetbal en waar op dit moment VCL-er Fred Theunissen de interim hoofdtrainer is van het 1e elftal.
Hij had blijkbaar de dienstdoende terreinbeheerder al ingelicht over onze komst want de spelers en trainer werden met heel veel vriendelijkheid ontvangen door deze man, een echte clubman waar je ook als grote club niet zonder kan, 👍.

Nu de wedstrijd, dit EHC is de koploper bij ons in de 1e klasse en hierdoor wisten we dat het een zware morgen zou gaan worden.
Het liefst spelen we natuurlijk ook op de aanval maar vandaag hadden wij onze taktiek aangepast en hopende vanuit een gesloten verdediging te gokken op de counter om het zo de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.
EHC had inderdaad voetballend het betere van het spel maar iedereen van de JO11 was zich bewust van zijn taak en bleven goed in de positie spelen en werkte zich kapot waardoor de tegenstander zich telkens stuk liep op de verdediging.
EHC werd er een beetje moedeloos van, met name hun trainer en zeker nadat wij via een paar gevaarlijke uitvallen ook nog op voorsprong hadden kunnen komen.
Het zag er naar uit dat de JO11 de rust ging halen met 0-0 echter vlak voor rust werd een lange bal van achteruit van EHC verkeerd ingeschat waardoor er een speler van hun alleen op onze doelman kon afgaan, 1-0.
Na rust hetzelfde spelbeeld, de tegenstander had dan wel veel balbezit maar iedereen bleef goed in zijn taak voetballen waardoor EHC bijna geen grote kansen kreeg en zich steeds wederom stuk liep op onze verdediging.
Langzaam richting het einde van de wedstrijd werden wij steeds brutaler want er zat wellicht meer in dan een kleine nederlaag en we kregen ook een aantal mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren maar helaas werden deze niet benut waardoor de wedstrijd uiteindelijk toch jammer met 1-0 verloren ging.
Complimenten aan het hele team voor de getoonde werklust en goed uitvoeren van de taken,👍.
Als we dit kunnen volhouden zullen er zeker nog wedstrijden komen waar wij aan de goede kant van de score staan, 👊👊. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Scharn JO13-4 - IBC’03/RKVCL JO13-1 1-3

Vandaag moesten we aantreden in en tegen Scharn.
Alle ingrediënten voor een mooie zaterdag waren aanwezig; de zon, de zin en de wil om te winnen.
Voor de wedstrijd afgesproken dat we probeerden om het veld breed te houden en de bal het werk te laten doen. Voetballend de oplossing proberen te zoeken.
Dat lukte vanaf het begin vrij aardig, Scharn werd teruggedrongen op eigen helft en vrij snel komen we via Reno op 0-1. Helaas scoorde Scharn heel snel hierna de gelijkmaker, 1-1. Het was voor Scharn de 1e keer dat ze bij ons voor de goal waren. Dat zou trouwens ook zou blijven de 1e helft, want we pakten het goed op en drongen Scharn weer terug op eigen helft en vlak voor rust lopen we weer uit, 1-2 door Maurice. Rust.

In de 2e helft proberen we weer om Scharn terug te dringen op eigen helft. Het gaat nu iets moeizamer en we komen enkele keren goed weg doordat Beau goed keeperswerk verricht en de spits van Scharn het vizier niet helemaal op scherp heeft staan. Het blijft dus spannend en we krijgen nog enkele goede kansen, maar we straffen dit nog maar eenmaal af, via Enzo wordt het 1-3.

Hierna schieten we nog op de paal en Scharn komt ook nog eenmaal in goede positie om te scoren. Echter mocht dit niet meer baten en dus werd er door de goed leidende scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden, afgefloten bij een 1-3 stand.

Deze wedstrijd laten zien dat we voetballend goed meekomen in deze klasse, alleen fysiek schieten we soms wat tekort. Echter met goed voetbal en inzet kunnen we ook onze wedstrijdjes winnen. Klasse mannen en dames 👍

Doelpuntenmakers: Reno, Maurice een Enzo ... See MoreSee Less

View on Facebook

Scharn JO9/2 - IBC’03/RKVCL JO9/1 0-3 (rust 0-1)

Na een avondje MVV waar de heren en dame meeliepen in de line up als club van de week stond vandaag de pittige uitwedstrijd in Scharn op het programma.

Het late tijdstip van het naar bed gaan brengt nog weleens wat “futloze” energie teweeg, dus te trainers waren gewaarschuwd.

Op een zonovergoten complex in Scharn, waar je op het “parkeerterrein” tot aan je knieën in de koeienvla stond was het IBC’03/RKVCL wat het best bij de les was. Zonder de op prestatieverlof vakantievierende Luca na was de ploeg compleet en gaf men de eerste minuten duidelijk aan wat de bedoeling was. Ná drie minuten lag de bal achter de Scharnkeeper. Uitblinker Raf scoorde na een goed genomen corner van Sem de 0-1. Lang kon men bijna niet genieten van deze 0-1 want Scharn drong aan op de gelijkmaker, maar een uitblinkende Kyan in de goal zorgde ervoor dat de “nul” behouden bleef. In de uitvallen waren de mannen en dame van Micha & Bart gevaarlijk wat leidde tot een hard schot onderkant lat van Raf.....helaas geen doellijntechnologie bij het vooruitstrevende Scharn waardoor het 0-1 bleef. De driehoek Lars, Tycho en Raf zorgde ervoor dat er maar moeilijk doorkomen aan was voor Scharn, als ze er door kwamen stond er nog altijd Kyan.

In de tweede helft werden de koppen bij elkaar gestoken. De voorwaartsen Finn, Lindsay en Sem kregen aanwijzingen om de eerste pass van Scharn eruit te halen om hen zodoende het voetballen te beletten. Echter de eerste 5 minuten na rust waren volledig voor Scharn, gelukkig stond ons blok als een huis.

Na die vijf minuten kregen Finn en Lindsay wat kansjes en was het Sem die met de 0-2 & 0-3 de wedstrijd in het slot gooide.

0-3 uit bij Scharn een ongekend resultaat voor ons kleine arbeidersclubje. Dit was een volledige teamprestatie waarin het trio Lars, Raf en Kyan een berepartij speelden.

Na 5 rondes in de eerste klasse toch al 8 punten in de pocket! Op naar BMR a.s. Zaterdag.

Doelpunten: Raf, Sem J.(2x) ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Ibc'03 rkvcl jeugdafdeling

Een geslaagd avondje voor onze jeugd als Club van de Week bij MVV Maastricht. Helaas werd het na de 1-0 nog 1-1 maar desondanks hebben de kinderen weer volop genoten. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Bart Essers en Jordi Kraft zijn tevreden over de opstelling. We gaan beginnen!!! Kom op die roeie!!! ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC'03 JO17 - Jekerdal JO17

Deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen het altijd lastige Jekerdal.
Een hele taaie ploeg waar tegen we het altijd lastig hebben.
Zo ook deze zonnige zaterdag, wellicht was dat wel het probleem wij spelen immers onze beste wedstrijden bij slecht weer.
Dat wil zeker niet zeggen dat dit een slechte wedstrijd was, maar het extra stapje dat we normaal kunnen zetten dat konden we vandaag blijkbaar niet opbrengen.
Jekerdal was niet echt beter maar eigenlijk net wat doortastender. Iets feller in de duels, iets sneller bij de bal en goed positiespel, zorgde ervoor dat we met een 0-1 achterstand de rust ingingen.
Nog lang niets verloren en met deze instelling kwamen we ook uit de kleedkamer. Vast beraden om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Helaas kostte ons dit zeer veel kracht, het beetje geluk hadden we niet. Het wilde gewoon niet lukken, de tegenstander profiteerde hier gretig van en liep snel uit naar 0-4.
Positieve van deze wedstrijd was wel, dat we ook na de 0-4 niet opgaven en gewoon probeerde te voetballen. Gelukkig werd dit wel nog beloond met de verdiende goal. Een fijne corner va Niek werd door Rene lekker binnen gekopt. 1-4 tevens eindstand van deze leerzame wedstrijd. ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC'03/RKVCL JO11-1 - OVCS JO11-1 5-4

Vandaag moest de JO11 aantreden tegen OVCS uit Sittard.
Gezien de stand op de ranglijst voorafgaande aan de wedstrijd waren er wellicht mogelijkheden voor de JO11 om de eerste punten te kunnen pakken in de 1e klasse.
De JO11 begon goed aan de wedstrijd en nam al snel een 1-0 voorsprong nadat Daan goed oplet en een rebound na een schot van Dani binnenschiet.
De wedstrijd ging redelijk gelijk op, de tegenstander had een licht veldoverwicht maar de JO11 wist goed gevaar te stichten met counters en na goed uitgevoerde counter bereikt Dani met een goede pass Raoul en de 2-0 is een feit.
Ook de tegenstander kreeg kansen om te scoren maar keeper Joel wist met een aantal goede reddingen zijn doel schoon te houden echter vlak voor rust viel toch de 2-1 na een onoplettendheid in de verdediging.
Na rust begon de tegenstander iets beter dan wij en kwam al vrij snel weer langszij, 2-2.
De JO11 was weer wakker geschut, want meteen vanaf de aftrap trok men ten aanval en na een mooie steekpass van Daan kon Raoul alleen op de doelman afgaan, 3-2.
Hierna hetzelfde spelbeeld als in de 1e helft, OVCS een licht veldoverwicht maar de JO11 knokte voor iedere meter een bleef gevaarlijk met tegenaanvallen.
Uit een hoekschop van Raoul valt de bal direct binnen bij de 2e paal, 4-2.
Hierna verslapt de concentratie wat en helpen we de tegenstander zelf terug te in de wedstrijd, na 2 keer onnodig balverlies stond het weer gelijk, 4-4.
De wedstrijd kan nu alle kanten op, echter vandaag valt het dubbeltje voor ons naar de goede kant.
Uit een hoekschop van ons valt de bal voor het doel van tegenstander, hierdoor ontstaat een scrimmage waarna de bal door een speler van OVCS in het eigen doel wordt gewerkt, 5-4
Met man en macht verdedigt de JO11 zijn voorsprong en men weet stand te houden waardoor de overwinning een feit is.
Mannen en Meiden gefeliciteerd met de overwinning en complimenten voor de getoonde inzet en werklust, 👍👊.

Doelpuntenmakers: Raoul 3x , Daan 1x , Eigen Doelpunt OVCS. ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC’03/RKVCL JO13-1 - RKVVM/Gulpen/Sibbe JO13-2 2-5

Op deze mooie zaterdagochtend mochten we thuis in Itteren aantreden tegen de combinatie RKVVM/Gulpen/Sibbe JO13-2.
RKVVM staat net als wij in de middenmoot en het zou dus vandaag een leuke gelijkopgaande wedstrijd moeten worden.

Dat bleek ook vanaf het begin, de wedstrijd ging op en neer waarbij een technisch vaardig spelertje van RKVVM het verschil maakte in de eerste helft. In de 14e min komen we helaas al op achterstand, 0-1. We blijven echter lekker voetballen en dat wordt ook beloond als Maurice de gelijkmaker aantekent na een mooie actie op rechts en een schuiver in de lange hoek. 1-1.
Tegen het einde van de 1e helft lopen we onnodig tegen 2 doelpunten op. Nummer 10, dat technische spelertje, van Rkvvm slalomt om iedereen in de defensie heen en scoort met een bekeken balletje de 1-2. Enkele minuutjes later op precies dezelfde manier de 1-3. Rust

De 2e helft blijft net als de 1e spannend en gaat redelijk op en neer. Via de linkerkant komen we goed door via Enzo die een mooie voorzet geeft op Maurice voor de aansluitingstreffer 2-3.

We vallen aan en de 3-3 kan zo vallen, echter valt het doelpunt aan de andere kant, waardoor het verschil weer 2 wordt. 2-4.
RKVVM wordt nu iets sterker en scoort in de laatste minuut uit een penalty nog de 2-5. Dit is tevens de eindstand.

Helaas weer verloren, maar ook dat hoort bij voetbal. De volgende week nemen we revanche tegen Scharn. 👊

Doelpuntenmaker: Maurice (2) ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC’03/RKVCL JO9-1 - SCG JO9-1 4-3 (3-0)

Wedstrijd nr4 in de 1e klasse onder heerlijke omstandigheden eindigt in een 4-3 overwinning.

Een gedegen warming-up waarbij Bart de focus probeerde te leggen op een goede concentratie waarbij het balletje het werk moest doen zette de mannen en dame vanaf minuut een op scherp. Micha gaf aan dat we in de voorgaande wedstrijden hebben laten zien dit niveau aan te kunnen.

Met keeper Kyan die terugkwam van een enkel blessure waren we gelukkig weer compleet met ons achttal. Kyan keepte een puike eerste helft, een slot op de deur en gaf ons rust in ons veldspel. Zeker in het eerste kwart van de wedstrijd. SCG startte fel, maar onze matadoren wisten onder de druk uit te komen en het spel over te nemen. De 1-0 van Tycho was derhalve ook verdient. Dat een coach invloed heeft liet Micha zien met de perfecte wissel Finn voor Sem. Een lange bal van Kyan valt achter de verdediging en het was Finn’s eerste balcontact en gelijk 2-0. Achterin was het Raf die al weken laat zien dat hij in een uitstekende vorm is. Hij zette in de wedstrijd Luca een paar keer vrij voor de doelman, helaas zonder resultaat. Echter laat de vriendschap onderling zien wat ze kunnen bereiken samen. De 3-0 over verschillende schijven was daar een mooi voorbeeld van. Lars ronde geweldig, rustig en koel af, 3-0 en rust.

We hamerde in de rust op het feit dat het geen gelopen koers was, zeker gezien wij ook al vaker zijn terug gekomen uit geslagen positie. De mannen en Lindsay gingen vrolijk verder met Lars op doel. Lindsay kreeg een kaar kleine kansen net als Sem en Luca maar het netje rammelde niet helaas. Iets wat wel gebeurde voor SCG. De 3-1 was nog wel te doen, maar de 3-2 en 3-3 brachten extra krachten los bij SCG. Echter bepaalde Finn de einduitslag op 4-3 na goed storend werk door onze lange onvermoeibare Luca.

Na het laatste fluitsignaal vielen de mannen en dame elkaar in de armen en was de eerste driepunter in de 1e klasse een feit.

Komende week Scharn uit wordt weer een wedstrijd om naar uit te kijken.

Doelpunten: Tycho, Finn(2), Lars ... See MoreSee Less

View on Facebook

Geleen-Zuid JO11-2 - IBC'03/RKVCL JO11-1 9-1

Vandaag moest de JO11 uit naar Geleen-Zuid.
De JO11 begon slecht aan de wedstrijd en speelde als team op een enkeling na een slechte 1e helft, waardoor het Geleen-Zuid wel erg gemakkelijk werd gemaakt.
Dit resulteerde dat men ging rusten met 6-0 achterstand.
Na rust was men eindelijk beter bij de les.
De tegenstander was voetballend als team wel beter maar met inzet en werklust kun je veel goed maken waardoor de JO11 zelf ook nog paar mogelijkheden kreeg om te scoren.
De JO11 wist uiteindelijk ook te scoren al kreeg men wel hulp van een verdediger van Geleen-Zuid die de bal na een mooie aanval in het eigen doel schoot.
De laatste 5 minuten vloeide de krachten weg en in die 5 minuten wist de tegenstander nog 3x te scoren waardoor de wedstrijd uiteindelijk met 9-1 werd verloren.

Hopelijk heeft de JO11 vandaag geleerd dat je met inzet en werklust veel kunt compenseren ook ben je voetballend als team minder sterk dan de tegenstander.

Op naar volgende week, nieuwe wedstrijd een nieuwe kans maar dan wel graag vanaf minuut 1, 👊👊 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Spcl. Jekerdal JO13-4 - IBC’03/RKVCL JO13-1 7-2.

Op deze mooie zaterdagochtend speelden we de 3e competitiewedstrijd tegen SC Jekerdal JO13-4.

De tegenstander had 2 a 3 spelers, die fysiek, duidelijk sterker/ groter waren. Helaas laten we ons daar voor de wedstrijd al door afschrikken. De wedstrijd begint en idd de angst zat er in. De fysiek sterkere spelers maakten gelijk al het verschil wat ook aan de score te zien was. We maken nog wel een tegendoelpunt uit een strafschop, maar de ruststand wordt bepaald op 4-1 voor Jekerdal.

De 2e helft begint goed, en we komen terug tot 4-2 door een mooi opgezette aanval.
We kunnen het dus wel, voetballend zijn we, naar mijn mening niet minder, alleen fysiek komen we tekort.

We hebben even een opleving en zetten zowaar Jekerdal onder druk, maar toch maken ook nu weer de 3 grotere spelers het verschil. Het wordt 5-2 uit het niets, echter laten we de kopjes niet hangen maar gaan er nog een keer voor. Helaas missen we in deze fase een penalty en Jekerdal scoort uiteindelijk nog 2 keer, waardoor de eindstand op 7-2 uitkomt.

Tegen een tegenstander die grotere, sterkere spelers hebben vergeten we om de een of andere reden om te voetballen. We kunnen het wel, dat hebben we nog laten zien in de vorige wedstrijd tegen Meerssen en op de training tegen de C.

Helaas, maar de volgende week volgt een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen.......

Fijn weekend allemaal en tot dinsdag. ... See MoreSee Less

View on Facebook

RKHSV JO08/1 - IBC'03/RKVCL JO08/1 5-4

Prachtige weertje om te voetballen vandaag. Thuiswedstrijden van RKHSV vinden dit seizoen plaats op de velden van De Heeg. Zo ook deze wedstrijd.

Gelijktijdig met de mannen en dame van de JO09 van ons clubje mochten de mannen en dame van de JO08 om 9:30 beginnen aan de wedstrijd. Gelukkig namen ze geen voorbeeld aan de JO09 vandaag en waren ze meteen al vanaf het begin bij de les.

Het resulteerde in een heel leuke gelijkopgaande wedstrijd waarbij de gelukkigste aan het langste eind trok. Uiteindelijk uitslag was 5-4 in het voordeel van RKHSV. Jammer maar heel goed gespeeld. Volgende week weer nieuwe kansen.

Diego, nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor het uitdelen. Nog een heel fijne verjaardag!!

Doelpunten: Sem H. 1 Dani 2 en Romain 1. ... See MoreSee Less

View on Facebook

RKHSV JO09/3 - IBC'03/RKVCL JO09/1 7-6 (4-0)

Het kan dooien en het kan vriezen....

Vandaag uit naar Heughem. Een prachtige dag om lekker te gaan ballen. Helaas dachten de spelers van de JO09 er vandaag anders over.

Door een blessure van Kyan waren we vandaag maar met 1 wissel. Kyan werd vandaag in de achterhoede nodig gemist. Beterschap Kyan. Hopelijk ben je er snel weer bij.

We begonnen vandaag uiterst slecht aan de wedstrijd. De concentratie was ver te zoeken, er werd niet gecombineerd, veel te veel lopen met de bal, weinig inzet, pech (de ballen vielen wel heel gemakkelijk in het netje...), kortom een totale offday. Tenminste de eerste 20min. We gingen dan ook rusten met een 4-0 achterstand.

In de rust benadrukt dat wij toch echt de betere ploeg zijn en dat we toch echt nog kunnen winnen. Gelukkig werd er in de tweede helft een stuk beter gevoetbald. Tycho maakte de 4-1. Helaas kregen we de 5-1 wederom ongelukkig om de oren maar Sem J wist met 3 mooie treffers op rij het geloof terug te brengen. 5-4. Bij 5-4 kreeg Heughem een vrij schop die 5mtr dichter bij de goal werd genomen. Dit was de 6-4. En heel snel daarna 7-4. Ondanks wat commotie bleven wij voetballen en geloven in een overwinning. De 7-5 (Tycho, bij deze goal was de bal overigens ook achter de achterlijn geweest waarmee de wellicht onterechte tegentreffer uit de vrije schop te niet werd gedaan) en 7-6(Sem) vielen nog maar helaas duurde de partij een paar minuten te kort om een overwinning uit het vuur te halen.

Een wedstrijd waarbij wij de eerste helft heel snel moeten vergeten. Misschien wel de slechte helft van de afgelopen seizoenen. Daarna pakken we het weer goed op. Een onnodig verlies. Volgende keer beter en vooral beter beginnen.

Doelpunten: Tycho(2), Sem J(4) ... See MoreSee Less

View on Facebook

IBC'03 JO17 - Keer JO17

De 4e ronde van de beker moesten we aantreden tegen het team van Keer.
We waren vast besloten dit bekeravontuur te vervolgen en er vol voor te gaan.
Helaas kwamen we er al snel achter dat Keer letterlijk en figuurlijk nog een maatje te groot voor ons is.
We hebben gedaan wat we konden en kwamen er af en toe ook best aan te pas. Soms goed positiespel altijd hard werken, maar het mocht niet baten.
De tegenstander was gewoon iets sneller, iets fysieker, iets ouder dan onze mannen.
De ruststand was 0-3 en eigenlijk was dit wat geflatteerd, omdat we toch wel een paar rot ballen erin kregen.
De tweede helft toch weer hard geprobeerd om die ere treffer te maken. Maar ook het geluk hadden we deze avond niet aan onze zijde.
Keer scoorde nog 2 keer zodat de eindstand op 0-5 kwam.
Helaas Manne, maar we blijven het positieve uitbreiden en het negatieve vergeten we zeer snel. ... See MoreSee Less

View on Facebook

Geertruidse Boys JO17 - IBC'03 JO17

Als enige team van IBC'03 moesten we op Paaszaterdag een wedstrijd spelen bij onze vrienden uit Sint Geertruid.
Een wielerwedstrijd die voorbij kwam dreigde nog ff roet in het eten te gooien, maar we waren gelukkig toch allemaal op tijd op de juiste plaats.
Het beloofde een stevig middagje te worden. Het randgebeuren laten we wijselijk onbesproken daar het toch om het voetbal van onze jongens gaat.
Zij hadden het deze zaterdag erg moeilijk met de fysiek spelende tegenstander, die er steeds met hun snelle spelers sterk uitkwamen. Maar gelukkig voor ons misten ze de finesses voor het doel. De laatste pass kwam er steeds niet goed uit. Natuurlijk ook doordat onze verdediging staat als een huis en iedereen in het begin braaf zijn verdedigende taken ook uitvoerde.
Wij kwamen er ook goed uit, maar bleven het van te ver proberen, waardoor de keeper niet echt in problemen kwam.
Gelukkig besloot Rene toch om eens op avontuur uit te gaan, over rechts zette hij door zijn schot werd gesmoord maar kwam voor de voeten van Niek. Zijn schot werd half gestopt door de keeper, daar was de meegelopen Rene weer als de kippen bij 0-1!! Tevens de ruststand.
Er volgde nog een zware tweede helft, waarin de voorsprong met hand en tand verdedigt moest worden. Onze middenveld was helemaal weg, ze stonden allemaal te verdedigen iedereen liep zich de longen uit het lijf. Tot echt goed voetbal kwam het niet meer, maar de spanning vergoede veel.
De 0-1 werd goed verdedigt en de overwinning dus uit het vuur gesleept.
Goed gewerkt manne !!!

Woensdag de 4e ronde van de beker thuis tegen Keer. Met deze inzet gaat het dan ook lukken!!! Ik hoop dat er veel thuispubliek aanwezig zal zijn. Aanvang 19.30uur!! ... See MoreSee Less

View on Facebook